top of page

Nabolaget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stjerneblokka ligger på Valhalla på Lund. Midt i smørøyet kan du vel egentlig si. Likevel et stille og rolig strøk, hvor man ikke hører mye til trafikken.

Nærhet til alt det en trenger... se bare her:

 

Innen en radius på 1000 meter befinner det seg flere dagligvarekjeder: Kiwi, Coop Mega, Rema 1000, Coop Prix, Coop Extra og Spar. I tillegg finnes søndagsåpne Oddernes Kolonial.

 

Tippelappen eller Lotto kupongen kan du levere på Coop Mega, Kiwi eller Rema 1000 og både herre- og damefrisører finnes det flere av på Lund (blant annet 2 frisører som ligger rett utenfor døren i Stjerneblokka). Bakeri (Torgrim Hansen) finner du like borti Marviksveien - de serverer blant annet nydelige sandwicher og tolvøres m.m. Minibank finner du på ESSO Oddemarka. I tillegg til denne bensinstasjonen finner du SHELL rett ved Marviksveien og ubemannede pumper har de også plassert rett utenfor Rema 1000. Posten finner du som Post - i - butikk på Coop Mega.

 

Er du Start-fan, som du jo bør være når du bor på Sørlandet, så kan du spasere til Sparebanken SØR Arena - et lite steinkast unna. Gimlehallen er også i gangavstand fra Stjerneblokka og her skjer det stadig vekk arrangementer.

 

Like bak Gimlehallen ligger et flott turterreng og ferskvannsbadeplassen Jegersberg. Foretrekker du heller sjøen så har vi Bertes med brygger og sandstrender. Et nydelig område både sommerstid og spesielt røft og fint vinterstid!

 

Om vinteren er det akebakken i Vabua som står øverst på ønskelista til de yngste, hvis det nå skulle dukke opp noe snø da.

Til og med vår egen bydelspub har vi fått i Londskråga Pub, som ligger i Rundingen på Lund. En utsøkt indisk restaurant finnes også her; Indian Ocean Tandoori - vel verd et besøk.

 

Skulle du få vondt noe sted finnes i alle fall to tannleger (Tannlege Nordmo og Solbygg Tannlegesenter), og i tillegg fins apotek (Vitus Apotek - vegg i vegg med Coop Extra). Andre forretninger på Lund som kan være verdt å nevne er Europris, Brun og blid solstudio, treningssenter (Spicheren / Fresh Fitness), verktøyforhandler og bowlingsenter.

 

Bussen kjører forbi både inn og ut av byen ca 4 ganger i timen.
Det er kun 1.5 km til sentrum (Kvadraturen), så det er fullt mulig å spasere eller sykle (rolig gange tar ca. 25 minutter og sykling tar ca. 10 minutter).
Barnehager, barneskoler og ungdomsskoler finnes også på Lund.

 

Utenfor blokka er det en stor gressplen som er fin til ballspill o.l. En grei liten lekepark finner du også like bak blokka. De siste årene er det blitt mange nye barnefamilier i Stjerneblokka.

 

I det hele tatt er det egentlig "så greit atte". Et fantastisk bosted i en fantastisk by... i Kristiansands beste bydel!

bottom of page